Vousatá pastelová černolící šedá

28.03.2018 15:53

 

 Anglický název: Black Face Dominant Silver Black Cheek Grey (BF DS BC GR)

 Německý název: Schwarzbart Dom. Pastell Schwarzwange Grau

 Holandský název: Blackface Pastel Zwartwang Grijs

 

 Dědičnost: neúplně dominantní- vousatá neúplně dominantní- pastelová a recesivní- černolící

 

 

0.1 vousatá pastelová černolící šedá

 

Účinky mutací: spojují se zde dohromady charakteristiky těchto mutací. 

Standardní požadavky:  Pokud je pastel v kombinaci s černou barvou, která zobrazuje plné černé barvy a kresbu, pak se zdá, že tyto barevně černé pole a černá kresba nemůže být zesvětlená. Zůstává téměř beze změny. Černá barva a kresba může být pastelem zředěna maximálně o 20 %. Černá barva a kresba musí být co nejčernější, jak jen to lze dosáhnout. Upřednostněn musí být pták, který má veškerou černou barvu na těle v jednotném odstínu. Také musí dostat přednost pták s co nejjednotnějším barevným tónem zadní části těla. Konce letek jsou světlejší. To musí být tolerováno. Je to spolu se světlejším posledním blokem ocasu charakteristický rys pastelové mutace. Zebrování na hrdle musí být jasné a přítomné. Černý obličej- ozobní čárka, černé zrcátko, slzná čárka a lícní skvrna tvoří u samců jeden jednobarevný celek. Toto černé pole nesmí zasahovat nad oko. Lícní skvrny se zrcátkem a boky samců musí být černé, bez jakéhokoliv náznaku hnědé barvy. U samic jsou lícní skvrny výrazným rysem a proto musejí být plné, veliké a ostře ohraničené. Také většinou bývají o něco méně černé, než u samců, ale musí se upřednostňovat samice s lepší černou barvou. U samic musí být přítomna ozobní čárka. Slzná čárka je spojena s lícní skvrnou. Mezi nimi je šedá barva stejná jako na prsou. Barva prsou u samic lehce přechází do barvy břicha. Žádné ostré oddělení barev. Spodní strana břicha u samic je světlejší než u ne vousatých samic. Ideálně bude mít celá spodní část u vousatých samic jednotnou barvu. Toto by mělo být upřednostňováno. Takové to samice je třeba na další šlechtění, pomáhají samcům s dobrým rozsahem černé na břiše. Ideální samec by měl mít stejný barevný odstín černé od hrudního pásku až ke konci ocasu. Pokud, tato barva není rovnoměrná, mělo by to být potrestáno srážkou bodů.

Úskalí v chovu: Odchovat vůbec tuto málo viděnou kombinaci.

 

1.0 BF DS BC GR- Black Face Dominant Silver Black Cheek Grey- Vousatý pastelový černolícíšedý    0.1 BF DS BC GR  - Black Face Dominant Silver Black Cheek Grey- Vousatá pastelová černolící šedá

Kresby od Patrycja Kamińska. Tyto obrázky budou ve všech vzorcích křížení prezentovat vousaté pastelové černolící šedé ptáky.

                                         Vzorec křížení:

 

 

 autor: Otakar Buldra©

 

Zpět

Kontakt

Otakar Buldra
Bohumileč 41
533 04 Sezemice
okr.Pardubice
Česká republika

+420 604 367 752

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode